Tillbehör

Här hittar du lite goda tillbehör till dina fiskpinnar.

Curry sås

4 port

Blanda 3-4 dl matlagninsyoghurt med två teskedar curry. Smaka av med salt och mangochutny. Låt såsen dra i några minuter innan den serveras.

Remouladsås

4 Port

  • 2 dl Majonäs
  • 1 tesked kapris
  • 2 matskedar ättiksgurka
  • 1 tesked finhackad persilja
  • 1/2 tesked dragon
  • 1/2 tesked körvel
  • 2 Anjovisfiléer

Finhacka gurka och kryddor. Mixa fisken och blanda samman alla ingredienser. Rör slät.

För en magrare variant - byt majonäsen mot gräddfil och tillsätt en tesked senap i stället.

Romsås

4 port

Blanda 2dl cream fraiche med 2 matskedar majonäs. Smaksätt med en matsked röd stenbitsrom. Smaka av med svartpeppar och dill.

Dip sås

4 port

  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 1 msk honung
  • 1/2 dl ketchup
  • 1 msk soja
  • 2 msk sesamfrön

Blanda saft, honung, ketchup och soja i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och koka in såsen 2-3 minuter tills den blir simmig. Doppa fiskpinnarna i såsen eller skeda den över. Strö över sesamfrön.

Rhode islandsås

  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 krm salt
  • några droppar tabasco
  • 1/2 dl finhackad röd paprika, eller en tesked paprikapulver
  • 1-2 msk finhackad persilja

Rör till en slät sås.

Gräddfilssås

  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl finhackad, inlagd rösbeta
  • 1/2 dl finhackad smörgåsgurka
  • 1 äpple, skalat och grovrivet
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk fransk senap

Rör till en slät sås.


Julbröd

Hembakat vörtbröd till julbordet

Kryddiga julbröd fyller huset med doften av jul. Baka ett enkelt vörtbröd med vårt nya recept!

Smakrika bröd hör hemma på julbordet och rimmar väl med traditionell julmat. Baka med klassiska kryddor eller gör en modernare variant med julmust som bas. Ett julbröd med pomerans, anis och fänkål passar både grytan och till sillen. Kanske ett rent pomeransbröd om du vill renodla en kryddsmak? Mjuka hålkakor eller havrebröd är snabbakat och går fint till ostarna, sill eller kallskurna pålägg. Bakar du vörtbröd kan du göra ett storbak med vört som ger hela 6 fina limpor eller prova vårt nya snabbrecept på vörtbröd med julmust i degen. Enkelt och gott utan mycket knådande eller förberedelser.

 hembakatbrod.se

Fruktrecept

Fem om dagen

Paj, sallad, soppa, smoothie. Vi äter gärna fem frukter om dagen, särskilt när de samsas i en fruktsallad!

fruktrecept.se

Småkakor

Knapriga småkakor till finfikan!

Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin!

smakakor.se


Picknick till 6 juni

Fira nationaldagen med en härlig picknick!

Svenskare än vår svenska natur kan det väl inte bli? Fira 6 juni och allemansrätten, packa en härlig picknickkorg - kanske med fyllda baguetter med brie och aprikos!

Utflyktsmaten ska vara lättlagad och enkel att äta med händerna. Då passar det bra med baguetter med olika fyllningar som brieost och aprikoser eller mozzarella och grillad paprika. Kalla pannkakor är en favorit som många minns från skolutflykterna. Ta med fyllning, antingen söt eller salt, och låt alla fylla sina egna pannkakor. Något sött behövs på slutet, eller hur? Rulltårta med arraksmörkräm är oemotståndligt, om än lite kladdigt, till termoskaffet.

 utflyktsmat.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...