Tillbehör

Här hittar du lite goda tillbehör till dina fiskpinnar.

Curry sås

4 port

Blanda 3-4 dl matlagninsyoghurt med två teskedar curry. Smaka av med salt och mangochutny. Låt såsen dra i några minuter innan den serveras.

Remouladsås

4 Port

  • 2 dl Majonäs
  • 1 tesked kapris
  • 2 matskedar ättiksgurka
  • 1 tesked finhackad persilja
  • 1/2 tesked dragon
  • 1/2 tesked körvel
  • 2 Anjovisfiléer

Finhacka gurka och kryddor. Mixa fisken och blanda samman alla ingredienser. Rör slät.

För en magrare variant - byt majonäsen mot gräddfil och tillsätt en tesked senap i stället.

Romsås

4 port

Blanda 2dl cream fraiche med 2 matskedar majonäs. Smaksätt med en matsked röd stenbitsrom. Smaka av med svartpeppar och dill.

Dip sås

4 port

  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 1 msk honung
  • 1/2 dl ketchup
  • 1 msk soja
  • 2 msk sesamfrön

Blanda saft, honung, ketchup och soja i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och koka in såsen 2-3 minuter tills den blir simmig. Doppa fiskpinnarna i såsen eller skeda den över. Strö över sesamfrön.

Rhode islandsås

  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 krm salt
  • några droppar tabasco
  • 1/2 dl finhackad röd paprika, eller en tesked paprikapulver
  • 1-2 msk finhackad persilja

Rör till en slät sås.

Gräddfilssås

  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl finhackad, inlagd rösbeta
  • 1/2 dl finhackad smörgåsgurka
  • 1 äpple, skalat och grovrivet
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk fransk senap

Rör till en slät sås.


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Kryddig paj

Kryddstarka pajer

Spiskummin, cayennepeppar, kanel och paprika - din egen kryddblandning sätter bättre smak på tacopajen än vilken färdig tacokrydda som helst!

pajrecept.se

Sås av alla slag

Glöm inte såsen!

Sätt guldkant på maten! Koka het chilisås som blir en vuxnare variant av ketchup.

sasrecept.se


Morotskakor

Kakor som håller i längden

Saftiga morotskakor med glasyr finns i många smaker. Baka morotskaksmuffins med apelsinsmak!

På de flesta svenska caféer med självaktning kan man beställa morotskaka. Det är inte utan anledning! Rivna morötter gör kakan härligt saftig. Även rödbetor går bra att använda och resultatet blir en färgstark rödbetskaka som är extra god med citronglasyr.

Glöm bara inte bort den klassiska, kryddiga morotskakan - det är ett bakverk som håller i längden.

 morotskaka.com


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...