Tillbehör

Här hittar du lite goda tillbehör till dina fiskpinnar.

Curry sås

4 port

Blanda 3-4 dl matlagninsyoghurt med två teskedar curry. Smaka av med salt och mangochutny. Låt såsen dra i några minuter innan den serveras.

Remouladsås

4 Port

  • 2 dl Majonäs
  • 1 tesked kapris
  • 2 matskedar ättiksgurka
  • 1 tesked finhackad persilja
  • 1/2 tesked dragon
  • 1/2 tesked körvel
  • 2 Anjovisfiléer

Finhacka gurka och kryddor. Mixa fisken och blanda samman alla ingredienser. Rör slät.

För en magrare variant - byt majonäsen mot gräddfil och tillsätt en tesked senap i stället.

Romsås

4 port

Blanda 2dl cream fraiche med 2 matskedar majonäs. Smaksätt med en matsked röd stenbitsrom. Smaka av med svartpeppar och dill.

Dip sås

4 port

  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 1 msk honung
  • 1/2 dl ketchup
  • 1 msk soja
  • 2 msk sesamfrön

Blanda saft, honung, ketchup och soja i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och koka in såsen 2-3 minuter tills den blir simmig. Doppa fiskpinnarna i såsen eller skeda den över. Strö över sesamfrön.

Rhode islandsås

  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 krm salt
  • några droppar tabasco
  • 1/2 dl finhackad röd paprika, eller en tesked paprikapulver
  • 1-2 msk finhackad persilja

Rör till en slät sås.

Gräddfilssås

  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl finhackad, inlagd rösbeta
  • 1/2 dl finhackad smörgåsgurka
  • 1 äpple, skalat och grovrivet
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk fransk senap

Rör till en slät sås.


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Glutenfri paj

Baka bäst glutenfritt

Att baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför!

glutenfriarecept.se

Pizza

Hembakad fest!

Hoppa hämtpizzan i kväll! Din hembakade quattro stagioni smakar bättre...

bakapizza.se


Snabbakat

Långpannan

Bara det enkla är gott nog! Baka rutor i långpannan och njut i all enkelhet!

Baka måste inte vara krångligt. Ibland vill man göra det buslätt och till många gäster, men trots det slippa butiksbakade kakor. Då är långpannan din vän! Gör godaste kladdkakan som räcker till många och går lätt att slänga ihop. Gör kokosrutor, klassiskt, enkelt och oemotståndligt!

Har du många gäster på gång passar en dubbel sats smulpaj utmärkt och varför inte laga en dubbel matpaj också? Eller kanske en omgång frukostbullar eller en rejäl pizza, allt i långpannan!

Gör det enkelt ibland, men gott!

 kladdkakor.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...