Tillbehör

Här hittar du lite goda tillbehör till dina fiskpinnar.

Curry sås

4 port

Blanda 3-4 dl matlagninsyoghurt med två teskedar curry. Smaka av med salt och mangochutny. Låt såsen dra i några minuter innan den serveras.

Remouladsås

4 Port

  • 2 dl Majonäs
  • 1 tesked kapris
  • 2 matskedar ättiksgurka
  • 1 tesked finhackad persilja
  • 1/2 tesked dragon
  • 1/2 tesked körvel
  • 2 Anjovisfiléer

Finhacka gurka och kryddor. Mixa fisken och blanda samman alla ingredienser. Rör slät.

För en magrare variant - byt majonäsen mot gräddfil och tillsätt en tesked senap i stället.

Romsås

4 port

Blanda 2dl cream fraiche med 2 matskedar majonäs. Smaksätt med en matsked röd stenbitsrom. Smaka av med svartpeppar och dill.

Dip sås

4 port

  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 1 msk honung
  • 1/2 dl ketchup
  • 1 msk soja
  • 2 msk sesamfrön

Blanda saft, honung, ketchup och soja i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och koka in såsen 2-3 minuter tills den blir simmig. Doppa fiskpinnarna i såsen eller skeda den över. Strö över sesamfrön.

Rhode islandsås

  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 krm salt
  • några droppar tabasco
  • 1/2 dl finhackad röd paprika, eller en tesked paprikapulver
  • 1-2 msk finhackad persilja

Rör till en slät sås.

Gräddfilssås

  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl finhackad, inlagd rösbeta
  • 1/2 dl finhackad smörgåsgurka
  • 1 äpple, skalat och grovrivet
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk fransk senap

Rör till en slät sås.


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Efterrätter

Baka en cocoskaka i helgen!

Prova ett nytt recept i helgen! En smakrik och saftig cocoskaka, bakad på grahamsmjöl och täckt med choklad.

efterratter.se

Brownies

Lyxiga brownies

Vilken är världens godaste brownie? Får vi förestlå mandelbrownies med kexbotten!

browniesrecept.se


Kladdkakor

Chokladpaj

Ruggigt ute? Baka en god chokladpaj, med mjuk chokladfyllning!

Kladdkakan är en av våra mest uppskattade kakor. Inte så konstigt - lättbakad, snabblagad och alltid god!

Prova ett nytt recept där en mjuk och kladdig chokladfyllning bakas av i mör pajdeg. Chokladpajen blir en lite elegantare variant av chokladkaka, som platsar både som fika och finare efterrätt.

En kaka som trollar fram solsken den mest regnvåta höstdag! Kanske en ny favorit?

 kladdkakor.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...