Variera fiskpinnarna

Det finns hur många sätt att servera fiskpinnar på som helst. Här kommer några förslag:

  • Klassiskt är att servera med potatismos eller kokt potatis. Ärtor eller annat grönt till och en klick sås av något slag.
  • Prova fiskpinnar i hamburgerbröd - serveras som hamburgare med samma tillbehör och två, tre fiskpinnar i stället för kött.
  • Byt grillkorven och lägg fiskpinnar i korvbrödet i stället. Ketchup och bostongurka till. Eller lite skivad rödlök?
  • Servera fiskpinnar tillsammans med pommes eller någon annan friterad potatis och en grönsallad.
  • Eller gör en tunnbrödsrulle med kall, skivad potatis, kalla (stekta!) fiskpinnar, senap och ättiksgurka. Bra utflyktsmat.
  • Grilla fiskpinnar på utegrillen. Antingen lägger du pinnarna direkt på gallret eller så grillar du försiktigt på spett. Det är lätt att bränna, så se upp! Servera med grilltillbehör, potatissallad och grönt.
  • Servera fiskpinnarna i pitabröd med grönsallad och rhode islandsås.
  • Gör en fiskpinne-omelette. Vispa samman 4 ägg med 2 matskedar vatten och lite salt och peppar. Smält smör i stekpannan och slå i blandningen. Innan blandningen stelnat lägger du i 6-8 förstekta fiskpinnar skurna i bitar. Låt omeletten steka färdigt på lägre värme. Dekorera med persilja och servera till hårt bröd.


Smutronsylt

Smultron ger sommarsmak!

Solmogna smultron ger en fantastisk smultronsylt. Väl värt att plocka, även om det inte blir stora mängder.

Det är sällan man kan plocka riktigt stora mängder smultron om man inte odlar bären själv i stor skala. Men det gör ingenting! För smultron har så mycket smak att det räcker med en liten mängd för att sätta sommarsmak på sylten.
Smultron blir lätt hårda och lite beska om man kokar dem till en sylt på vanligt vis. Följ istället vårt recept och koka en sockerlag som bären får dra i. Du får en fantastisk smultronsylt med hela smultron, perfekt till glass eller mjuka kakor.
Har du hittat mycket smultron? Använd en del av dem till en lyxig smultronpaj. Somrigare smak på en smulpaj är svårt att få!
Vill du sedan bjuda på smultronpaj när hösten kommer går det bra att använda smultronsylten även till smulpaj. Om du kunnat hålla dej så länge från att äta upp den vill säga!

 kokasylt.se

Pizza

Ny sajt!

Ännu en god nyhet i början på året: Pepparochsalt presenterar en ny sajt med bara pizzarecept !

bakapizza.se

Frukost

Lyxigt nybakat!

Sparka igång dagen med stil! Hembakta frallor vinner över vilket morgonhumör som helst.

frukostbullar.se


Julgodis

Hemgjort julgodis

Bästa julgodiset är hemgjort, snyggt som gåbortspresent eller på ett överdådigt gottebord till jul. Och enkelt att göra - som nougatgodis med hasselnötter!

Chokladen står ofta i centrum när det gäller julgodis, men det finns många andra fantastiska smaker att variera med. Nötter, som de är, i form av nougat som i nougatgodis, eller kanske i honungsskorpor med hasselnötter och vanilj, är helt oemotståndliga. Visst hör även skorporna hemma vid godisskålarna? Smaksatta med kardemumma passar de bra till såväl glögg som starkt kaffe.

Finns det förresten några trista pepparkakor över? Gör snabba och superenkla, apelsinsmakande pepparkaksbollar - trasiga pepparkakor har aldrig smakat bättre!

 julgodisrecept.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Cannelloni

Färsk pasta, fylld med gräddig lax och ost! En gjuten helgrätt som passar hela veckan…
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...