Variera fiskpinnarna

Det finns hur många sätt att servera fiskpinnar på som helst. Här kommer några förslag:

  • Klassiskt är att servera med potatismos eller kokt potatis. Ärtor eller annat grönt till och en klick sås av något slag.
  • Prova fiskpinnar i hamburgerbröd - serveras som hamburgare med samma tillbehör och två, tre fiskpinnar i stället för kött.
  • Byt grillkorven och lägg fiskpinnar i korvbrödet i stället. Ketchup och bostongurka till. Eller lite skivad rödlök?
  • Servera fiskpinnar tillsammans med pommes eller någon annan friterad potatis och en grönsallad.
  • Eller gör en tunnbrödsrulle med kall, skivad potatis, kalla (stekta!) fiskpinnar, senap och ättiksgurka. Bra utflyktsmat.
  • Grilla fiskpinnar på utegrillen. Antingen lägger du pinnarna direkt på gallret eller så grillar du försiktigt på spett. Det är lätt att bränna, så se upp! Servera med grilltillbehör, potatissallad och grönt.
  • Servera fiskpinnarna i pitabröd med grönsallad och rhode islandsås.
  • Gör en fiskpinne-omelette. Vispa samman 4 ägg med 2 matskedar vatten och lite salt och peppar. Smält smör i stekpannan och slå i blandningen. Innan blandningen stelnat lägger du i 6-8 förstekta fiskpinnar skurna i bitar. Låt omeletten steka färdigt på lägre värme. Dekorera med persilja och servera till hårt bröd.


Rabarberpaj

Fika med årets första rabarberpaj!

Våren är här och vi firar med en riktigt klassisk rabarberpaj!

Värmen är här och grönskan exploderar. I södra Sverige finns späd rabarber, lagom till årets första rabarberpaj!
Rabarber blev populär i trädgårdarna först när socker blev billigt nog för att allmänheten skulle ha råd att köpa. För rabarber kräver socker, och gärna vaniljsås eller grädde för att balansera den syrliga smaken.
Gör en klassisk rabarberpaj med smultäcke. Eller prova någon av alla varianter där rabarbern får extra smak – rabarberpaj med mandelmassa, rabarberpaj med kolasmak, kardemumma eller kanske en rabarberpaj med knaprigt havretäcke?
Oavsett vilken som är din favorit smakar den allra bäst ljummen, serverad i vårsolen!

 smulpaj.se

Lyxig risotto

Krämig räkrisotto

En krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto!

risotto.nu

Bakabullar

Andra bullar

Vem kan motstå nybakade bullar? Nu öppnar bakabullar.se, sajten med våra favoritrecept på bullar!

bakabullar.se


Rabarber

Rabarbertider

Nu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins?

Rabarberns syrliga smak lyfts fram fint av sötma. Passa på att lagra ett stycke försommar till gråare dagar i form av chutney eller sylt! Fast allra godast är rabarbern förstås just nu i en rabarberpaj. Med kardemumma, kolasmak eller havretäcke kanske? Och så kan du se fram emot att göra rabarber- och jordgubbssaft, när den tiden kommer...

 smulpaj.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Smått och gott

Mandelkakor. Småkakor är stor bakning! Det enkla är ibland det allra godaste.
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...