Variera fiskpinnarna

Det finns hur många sätt att servera fiskpinnar på som helst. Här kommer några förslag:

  • Klassiskt är att servera med potatismos eller kokt potatis. Ärtor eller annat grönt till och en klick sås av något slag.
  • Prova fiskpinnar i hamburgerbröd - serveras som hamburgare med samma tillbehör och två, tre fiskpinnar i stället för kött.
  • Byt grillkorven och lägg fiskpinnar i korvbrödet i stället. Ketchup och bostongurka till. Eller lite skivad rödlök?
  • Servera fiskpinnar tillsammans med pommes eller någon annan friterad potatis och en grönsallad.
  • Eller gör en tunnbrödsrulle med kall, skivad potatis, kalla (stekta!) fiskpinnar, senap och ättiksgurka. Bra utflyktsmat.
  • Grilla fiskpinnar på utegrillen. Antingen lägger du pinnarna direkt på gallret eller så grillar du försiktigt på spett. Det är lätt att bränna, så se upp! Servera med grilltillbehör, potatissallad och grönt.
  • Servera fiskpinnarna i pitabröd med grönsallad och rhode islandsås.
  • Gör en fiskpinne-omelette. Vispa samman 4 ägg med 2 matskedar vatten och lite salt och peppar. Smält smör i stekpannan och slå i blandningen. Innan blandningen stelnat lägger du i 6-8 förstekta fiskpinnar skurna i bitar. Låt omeletten steka färdigt på lägre värme. Dekorera med persilja och servera till hårt bröd.


Kantareller

Sommarsvamp till pasta, pytt och sallad!

Att hitta sommarens första kantareller är ett magiskt ögonblick. Njut dem nystekta på en toast eller förvandla dem till en enkel sommarsallad.

Snart fylls skogarna på nytt med svamp, men nu är gul kantarell fortfarande en riktig lyx som dyker upp i gräset runt stigar och skogsvägar.
De första fynden vi bärgar, försiktigt plockade i solhatten, smörsteker vi alltid och lägger på en skiva rostat surdegsbröd. Kanske lite flingsalt och svartpeppar att strö över. Så enkelt men otroligt gott!
Ganska snart vill vi ha omväxling och gör en gräddig kantarellstuvning som gör sig på både bröd, som täcke på nöt– eller lammkött i ugn eller som tillbehör till vilt.
Kantareller passar också fint i lätta, somriga rätter. En pytt med kantareller lockar fram smakerna hos alla ingredienser och en snabb kantarellpasta är enkel sommarmat med festsmak.
Prova gärna att smörsteka kantarellerna och toppa en god grönsallad med dem. Ett annorlunda men riktigt gott sätt att njuta av sommarens första svampskörd!

 svamprecept.se

Långpannekaka

Morot, apelsin + choklad

Snabb–bakat som räcker åt alla? Apelsindoftande morotskaka i långpannan!

morotskaka.com

Småkakor

Knapriga småkakor

Småkakor är stor bakkonst, och det ska vara bitar i! Chocolate chip cookies med med rostade kakaobönor blir perfekt!

smakakor.se


Gott och bekvämt

Krämig paprika–risotto

En krämig risotto är riktig festmat. Trots att den är både snabblagad och sköter sig själv!

Risotto som sakta koka samman är bekvämmat av högsta klass. Enkel att lyckas med, lätt att passa och framförallt lätt att variera.
Smaksätt risotton med fänkål och ruccola eller champinjoner och ärtor och du har en god vegetarisk rätt som fungerar både som huvudrätt eller tillbehör.
Laga risotto med klassiska smaksättare som bacon eller salami. Eller gör en kryddig risotto med timjan och paprika som ger smak. Ett perfekt tillbehör till både kött och fågel. Eller helt enkelt som den är – serverad med en god sallad och bröd!

 risotto.nu


Lingonsylt

Ett mångsidigt bär Lingonsylt passar till såväl köttbullarna som pannkakorna. En oumbärlig del i svensk matkultur helt enkelt! Plocka, koka, njut.

Grytor

Rotfruktsgryta med korv En kryddig gryta som värmer lika bra helg som vardag.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...