Variera fiskpinnarna
Det finns hur många sätt att servera fiskpinnar på som helst. Här kommer några förslag:
- Klassiskt är att servera med potatismos eller kokt potatis. Ärtor eller annat grönt till och en klick sås av något slag.
- Prova fiskpinnar i hamburgerbröd - serveras som hamburgare med samma tillbehör och två, tre fiskpinnar i stället för kött.
- Byt grillkorven och lägg fiskpinnar i korvbrödet i stället. Ketchup och bostongurka till. Eller lite skivad rödlök?
- Servera fiskpinnar tillsammans med pommes eller någon annan friterad potatis och en grönsallad.
- Eller gör en tunnbrödsrulle med kall, skivad potatis, kalla (stekta!) fiskpinnar, senap och ättiksgurka. Bra utflyktsmat.
- Grilla fiskpinnar på utegrillen. Antingen lägger du pinnarna direkt på gallret eller så grillar du försiktigt på spett. Det är lätt att bränna, så se upp! Servera med grilltillbehör, potatissallad och grönt.
- Servera fiskpinnarna i pitabröd med grönsallad och rhode islandsås.
- Gör en fiskpinne-omelette. Vispa samman 4 ägg med 2 matskedar vatten och lite salt och peppar. Smält smör i stekpannan och slå i blandningen. Innan blandningen stelnat lägger du i 6-8 förstekta fiskpinnar skurna i bitar. Låt omeletten steka färdigt på lägre värme. Dekorera med persilja och servera till hårt bröd.